Rundstykker fra bageren er blevet alt for dyre,synes jeg,specielt når man skal have til en stor familie.Købe rundstykker fra supermarkeder kan godt gå an(i hvert fald prismæssigt)men de bliver nu hurtigt lidt kedelige,uden den store smag.
Dejen laves aftenen før,stilles i køleskabet natten over og bages når man står op.(Vupti,lækre varme boller til morgenmad)
Bollerne er også gode til madpakken(det varer heldigvis længe inden der skal tænkes på dem igen;0))eller som tilbehør til maden.Da vi fejrede børnefødselsdag lavede jeg bollerne og brugte dem som burgerboller.Børnene var helt vilde med dem og tog dem frem for boller af "hvidt" brød.
Hvor grove de skal være bestemmer man jo selv efter smag og behag.
Opskriften findes rundt om på nettet.Jeg laver bare dejen med det der nu lige er i skufferne.
Til bollerne jeg har lavet i dag(dobbelt portion,24 stk) :
30 g gær.(jeg havde ikke mere gær ellers 40g)
10 dl. vand.
ca.10 dl hvedemel.(hvis man vil have dem grovere,alt efter hvad de skal bruges til,skal der bare mindre hvedemel i og mere af det grove)
4 dl grahamsmel
4 dl.fuldkornsmel
1dl. havregryn(brug hvad der i skufferne nødder,frø ect)
2 tsk. salt
I aftes: Gæren blev rørt ud i vandet.Til det tilsatte jeg grahamsmelet og fuldkornsmelet, rørte rundt.Til sidst kom hvedemelet i, der mærker jeg altid efter om hele melet skal i eller evt. mere.Dejen skal være til at røre i,men ikke for flydenede.
Skålen eller gryden tildækkes og sættes i køleskabet.(da dejen hæver, skal skålen/gryden ikke være for lille;0)
Til morgen: Oven på fuld gas med varmluft.Brug en spiseske til at tage dejen op med og sæt dem på bagepladen med bagepapir.
Jeg bager dem ved varmluft 275 grader og ca.15 min.
Resultat : super lækre boller fra morgenstunden:0)
-Måske en ide nu det er sommerferie(eller snart bliver det;0)
God dag:0)
Mums!
SvarSlet