MIT LØB

"Jeg vil gerne gøre opmærksom på at det jeg skriver her på siden, er de oplevelser jeg selv har haft med løb. Ideer og evt. gode råd er ud fra mine erfaringer og passer til mig.
Jeg er sundhedsfaglig uddannet,men har hverken personlig træner uddannelse eller lign. Derfor er det ikke sikker at det jeg skriver passer til dig og vigtigt at alle kun træner efter lige nettop det der passer til dem."

Det Torsdag d.13.02.2020-løbeplan.
Efter dage med regn og løb på løbebåndet, så kom solen idag.Solen skinnede fra en blå (næsten) skyfri himmel og fuglene sang. Ja, man kan da ikke andet end at blive glad og nyde løbeturen ekstra. Desværre kunne jeg ikke lokke teeagerne med, de havde alverdens undskyldninger. De ved slet ikke hvad de gik glip af.
Jeg har nu løbet fast i ca.6 uger, jeg kan mærke, jeg allerede har bedre kondition, end da jeg startede. Det er en skøn følelse.
Jeg startede med at lave en løbeplan. En plan hvor jeg begyndte med at gå 500m og løbe 1km. For hver uge har jeg løbet 500m ekstra, så nu løber jeg 3,5 km. og forude venter det første mål nemlig 5 km.
Det har for mig,vist sig at være en god måde at trappe op på.
En løbeplan kan du nøjes med at lave i hovedet ellers kan du skrive den ned i kalenderen. Man kan også vælge at lave sin egen løbebog- til at holde styr på løbeoplevelserne.
Måske det også for dig vil være en god idé med en løbeplan, måske har du allerede en?
                    
   
                      Rigtig god løbetur.❤
Fredag d.31.01.2020- opstart.
Jeg har som tidligere beskrevet løbet lidt on and off i 2019. Derfor er jeg næsten også startet fra scrats her i der nye år.
-og dog ikke helt.
Der er mange gode råd på nettet, når man gerne vil starte med at løbe.Med start af gang og ganske få min.løb og derefter langsom optrapning af løbedistancen.
Når man har besluttet at man vil løbe, tænker jeg det er vigtigt at man

1. får nogle gode sko at løbe i(de er rigtig gode til at vejlede i/om de rette sko, som passer til dig i sportsforretninger). Skoene behøver jo ikke være nyste hit. Da jeg købte mine var de ikke så dyre pga de var fra sidste års kollektion. Det var både skoene og jeg ligeglade med, det vigtigste var at de var gode at have på.😊
Tag noget tøj på du kan bevæge dig i og begynd enten på løbebånd eller bare en tur ude.

2. start langsomt op og derved forbyg skader.
Jeg tænker det er vigtigt at lytte til kroppen, det er ikke noget ved at løbe rigtig langt til en start og få skader, fordi muskler og sener ikke kan følge med og bliver overbelastet

3. Find ud af/mærk efter om du bedst kan lide at løbe inde på løbebånd eller ude eller måske en blanding.

Jeg løber 3 gange om ugen på løbebånd som vi har hjemme. Det er let og passer mig bedst i forhold til lange og sene arbejdstider. Vi bor på landet og når det er mørkt,så er det mørkt.
I weekenden løber jeg enten lørdag eller søndag ude i naturen. Det nyder jeg også, skønt at mærke vinden og se naturen skifter i løbet af årstiden.
Jeg tænker, når det bliver forår/sommer og lysere om aften at der bliver flere løbeture udenfor.

                             Dejlig dag❤

Fredag d.24.01.2020- Kom i gang❤
Der kan være mange overvejelser og forskellige motivationsfaktorer der ligger til grund for at man begynder på at motionere.
Der er nok ikke mange, der ikke godt ved at det sundhedsmæssige aspekt vejer tungt. Hvis vi ønsker at forebygge div. skavanker, så kræver det en indsats på et eller andet plan.
De fleste(det er også den kategori jeg hører til) får startet på at motionere, men stopper så igen. I januar måned har fitness centrene kronede dage, for der skal Nytårs fortsættene  virkeliggøres, men køen til træningsmaskinerne bliver i løbet af måneden kortere og kortere. Så I februar er det den faste skare der er tilbage.
What to do......🤔
Først og fremmest tror jeg det handler om at finde den motionsform der lige passer til den enkelte, fordi fitness er et hit for veninden behøver det ikke være det for dig.
Så måske handler det til en start om at få prøvet lidt forskelligt af. Hvad passer til dit temperament og hvordan kan det passes ind i den hverdag du har?
Jeg har tidligere(som i for mange år siden) dyrket rigtig meget fodbold. Jeg stoppede, da tiden til at spille på det niveau jeg spillede på ikke var der. Jeg var nemlig lidt af et konkurrence menneske, så for mig var der alt eller intet.
Jeg vil sige med årene er konkurrence mennesket trådt lidt  i baggrunden. Kan dog godt i det små lide at udfordre mig selv, når jeg løber.😉

Jeg tænker at:
 -Jeg har valgt løb som motionsform fordi man uden de større indkøb(selvfølgelig vigtigt med løbesko) kan komme i gang.
-Jeg kan passe det ind i en travl hverdag.
- Jeg bestemmer selv hvor hurtigt, hvor langt og hvorhen jeg løber.
-Jeg kan selv løbe eller sammen med andre.
- Jeg kan løbe både inde(på løbebånd) og ude i naturen.
-Jeg har det super godt i kroppen bagefter.

Har du gjort dig tanker om hvilken form for motion der passer til dig og hvorfor.?
           
                   Dejlig weekend❤

Lørdag d.18.01.2020.
Jeg har en fane her på bloggen med "Mit løb". Jeg startede den, fordi jeg tænkte at det kunne være en motivation ifht at blive ved med at løbe.
Jeg erfarede at det faktisk i stedet blev et ekstra pres oven i hverdagens andre "det skal jeg også lige huske at få gjort opgaver". Derfor stoppede jeg med at opdatere siden mht løb.
Jeg har efterfølgende løbet on and off,nok mest off, hvis jeg kigger tilbage på 2018 og 2019.
Vi(mine piger og jeg) var til Alt for damerne kvindeløbet i Århus i juni 2019 og det var virkelig er rigtig skøn dag, som vi har aftalt bestemt skal gentages i år.Så det er jo selvfølgelig en god motivationsfaktorer.
Men, men jeg har der med at starte(det er jeg rigtig god til) så trapper jeg ned(det er jeg desværre også god til) For til sidst at stoppe, fordi undskyldningerne får lov til at bestemme(det er jeg eminent til)
Ofte bliver det et fravalg, fordi jeg ikke føler jeg kan presse det ind i hverdagen.
-Men jeg er ikke i tvivl om, at det ikke er hensigtsmæssigt, ikke at prioritere motion. Både det sundhedsmæssige perspektiv samt ifht at skulle kunne præstere/have overskud både arbejdsmæssigt og privat. For det giver altså både energi og en god fornemmelse i kroppen efter en løbetur.
Derfor vil jeg forsøge at blive bedre til at motivere mig selv til at fortsætte(Ja,ja jeg har altid lov at håbe😉) Det håber jeg bla.genopfriskningen af "Mit løb" kan være med til, om ikke andet som en oversigt til at give overblik for mig. Det kunne også være der var flere som mig, der ikke liiiige får det gjort(det behøver jo ikke være løb det kan også være anden form for motion) og hvis jeg kan motivere andre,til at komme i gang/blive ved, så er det jo bare endnu større motivation for mig😊
Derfor forsøger jeg endnu en gang med at opdatere/skrive indlæg og ligge under "Mit løb" fanen. Det vil ikke blive hver gang jeg løber, jeg skriver, men forhåbentlig et indlæg om ugen. Både når det går super godt, men også når der lige skal lidt ekstra til for komme i gang.

Hvis ovenstående har interesse, er I mere end velkommen til at følge med.😊                        Dejlig dag❤

Lørdag d. 30.09.17
Det er ved at være længe siden jeg har skrevet herinde. Min udfordring har været at jeg ikke har fået prioriteret tid til løb x 3 om ugen, som jeg egentlig gerne ville og når jeg har løbet så, har jeg glemt at skrive.
Jeg ved ikke lige nu hvordan det fremadrettet skal være/bliver for selv om jeg gerne vil løbe(også selv om det bliver lidt  færre gange end først planlagt) er det jo ikke meningen det skal blive en "sur" pligt" at få skrevet herinde.
Siden lavede jeg som en hjælp til mig selv for at få lidt fokus på mit løb og for at forsøge at bibeholde motivationen.
-men hold da op det hele er svært at nå i en travl hverdag,såååååå jeg går lige i tænkeboks........

                                           God weekend


Søndag d.10.09.17
Vejret var skønt,med sol og lidt vind først på dagen (at der så kom flere byger senere er en helt anden snak😉)
Det var i hvert fald dejligt da vi løb.
Det er virkelig som at løbe i en slags tunnel nu, da majsene på  hver side af stien er blevet mega høje.

                         God søndag😊

Fredag d.08.09.17.
Lang arbejdsdag,løbetur,regn som i rigtig meget regn,sofa,afslapning -weekend 😊
       
                       God aften. 

Tirsdag d.05.09.17
Jeg kom først afsked i løbet af aftenen,men det betød ikke noget.Vejret var dejligt,stadigvæk lidt lunt (i hvert fald når man bevægede sig i løb😉)
Jeg tog turen på stien,det var næsten som at løbe i en tunnel pga de efterhånden store majsplanter der er på begge sider af stien/vejen.😊

                   God aften.

Søndag d.03.09.17
Efter DHL stafetten kom der lige lidt sygdom i vejen for mit løb.
Forkølelse ect kastede sig over mig og specielt hosten ville ikke slippe sit tag i mig.
Men nu er jeg klar igen.
Solen skinnede så dejligt og mindstemanden ville så gerne afprøve de nye sko (som han er sikker på er udstyret med super løbe kraft😉)
Turen blev på hans præmisser, men det var skønt at få benene i gang igen.

                     Fortsat skønt søndag😊

Torsdag d.17.08.17
I dag blev løbeturen skiftet ud med walk 5 km til DHL stafet i Århus.
Det stod ned i lårfede stråler (heldigvis stillende det lidt af mens vi gik) men der var mudder over alt. 
Jeg havde regntøj på men alt blev alligevel vådt. 😕
Vi var flere afsted og hyggede os nu alligevel .
Jeg har været med en gang før for nogle år siden,hvor jeg løb,men i år ville flertallet gå.
Måske jeg kan få nogle med på løb til næste år😉
          
                       God aften 😊

Tirsdag d. 15.08.17
Jeps, så blev det til 4 km. Jeg er lidt stolt;0)
Synes ellers ikke rigtig der var fremgang, turen var ikke mindre hård en sidste gang,jeg pustede som et lokomotiv ect;0)
Men når man så løber der og har lidt ondt af sig selv,så er det jo godt man har en mand, der kan sætte det hele lidt på plads.
Han sagde : Hvor lang tid har du løbet?? "Øhh, 1 1/2 mdr". -Du løber hurtigere end da du startede.
HMMMMM,  selvfølgelig vil det være hårdt,for hvis jeg mærker det her kan jeg sagtens, så sætter jeg jo tempoet op og ja, 1 1/2 mdr er jo egentligt ikke så lang tid i forhold til løb. Jeg klapper mig selv lidt på skulderen og glæder mig til næste løbetur.

Så er der andre som mig derude, der er begynder mht løb, der ind imellem tænker det her er bare for hårdt.Så hæng i, det skal nok komme og det handler bare om at fortsætte.

                                     God aften:0)
                 


Søndag d.13.08.17
Valgte at løbe lidt på "løbebanen" herhjemme,men var egentligt lidt træt,så det blev bare en lille tur.
                   
                              God aften 😊

Fredag d.11.08.17
Det var en lidt varm tur.
Kom til at tænke på at fordelen ved at vi ikke har haft en meget varm sommer har været at det har været til at holde ud at løbe, hverken for varm eller koldt😊
Igen  i dag blev det en tur med selskab,det er rigtig hyggelig når børn og mand vil med😊

                                 God aften 😊

Tirsdag d.08.08.17
Det var lidt lummert i dag,men alligevel skønt løbe vejr.
Manden,mellemste sønnike og mindste datter tog cyklen, imens mellemste datter og jeg tog løbeskoene på.😊
På turen er der nemlig de fineste hyben, som jeg gerne ville have til pynt.
Så mens vi løb sørgede cykelfolket for at der blev plukket lidt hyben😊


                         God aften 😊

Søndag d. 06.08.17
Løbeturen bød på en rimlig strid modvind på vej ud,men til gengæld en skøn medvind hjem.Solen skinnede indtil jeg nåede matriklen,så stod det ned med regn.(Jeg er bare super heldig;0)
Denne uges løb var jo den første efter ferien og jeg var lidt spændt på hvor hårdt det ville være og løbe igen efter arbejde.
Jeg vil sige onsdag var benene trætte og det var lidt hårdt,men ellers har det været skønt at komme ud og bevæge kroppen efter arbejde og få bearbejdet alle tankerne fra dagen.
Det kan bestemt anbefales:0)

                                         God dag:0)

Torsdag d. 03.08.17
I dag regnede det hele dagen imens jeg var på arbejde,men sidst på eftermiddagen klarede det op og blev solskin.Hvor heldig var det lige.........
Det var en rigtig varm tur,benene var trætte,så det var lidt hårdt.
Selv om det indimellem føles lidt hårdt(jeg ved godt, jeg ikke løber så langt endnu,men derfor kan det nu godt føles hårdt;0) er det en skøn følelse efter sådan en tur.
Det er virkelig dejligt at komme komme afsted ud i frisk luft(efter en dag med arbejde indenfor)Jeg tænker det er lige meget om man vælger at løbe eller gå en tur,bare det at komme afsted og få rørt musklerne er vigtigt.

                                       God aften:0)

Tirsdag d.01.08.17
For præcis 1 mdr. siden startede jeg Mit løb. 
Jeg føler, jeg er kommet godt i gang.Jeg løber fast 3 dage ugentlig,jeg løber 3,4 km og er godt på vej mod mit 1. delmål nemlig 5 km.
Hvad motivationen ang, synes jeg også det går/har gået fint,har lyst til løbeturene og har det så fedt bagefter.Det vigtige for mig er nu bare at bevare den motivation.
I dag foregik løbeturen efter arbejde,havde lidt hovedpine og var lidt kvæstet eftersom det kun var  2. dagen efter ferien.
Men turen gjorde godt,hovedpinen forsvandt og vejret var skønt.Lidt lummert og overskyet,men ingen vind.
                                     God aften 😊          

Lørdag d. 29.07.17

Her startede dagen med regn som i rigtig meget regn.
Da der var et ophold mellem bygene løb jeg afsted på min lille tur. 
På den ene side stod majs planterne,deres blade knitrede stille i vinden og på den anden side kunne man ane lyden af korn der stille hviskede. Det er da Guld:0)

I dag tog jeg mig tid til at stoppe lidt op og plukke lidt grøftekants blomster samt lidt korn(byg) som stod helt ude ved grøften(håber ikke bonden bliver sur over det;0)


                                           God dag😊

Torsdag d. 27.07.17

I dag føltes min krop bare træt i træt.
Overvejede at forkorte turen lidt,lige præcis ved en lidt stejl bakke,men da jeg kom hen til bakken  tænkte jeg det ville være dumt ikke at løbe hele turen.
Så jeg luntede videre nedad bakken og asede op af bakken igen.
Lige pludselig på vej hjem kunne jeg mærke at kroppen ikke var så træt mere. Det var virkelig en rar fornemmelse 😊
Det var perfekt løbevejr lidt overskyet,men lunt og kun lidt vind.
Mellemste søn blev lokket med på turen,dejligt med lidt selskab.

                                 God aften😊


Tirsdag d. 25.07.17
Nu med nye løbesko.................

Jeg var så heldig og få nye løbesko i fødselsdagsgave,dem fik jeg hentet i går.
Derfor kunne jeg jo næsten heller ikke vente med at få dem rigtigt afprøvet.
Valgte en tur på asfalt i stedet for grusvej, for synes det ville være lidt ærgerligt at de blev alt for beskidte på den første tur;0)
De var/er virkelige gode(har også alt for længe haft gamle løbesko,købt for længe siden i Sverige,da jeg også den gang havde en forhåbning om at løbeture;0)
Turen var varm,vejret viste sig fra sommersiden, virkelig dejligt, da de forgående dage har været regn i regn.


Jeg løb 3,4 km i dag:0)

Søndag d.23.07.17
Efter at have løbet i fremmed terræn den sidste tid (mens vi har været på ferie) var det helt dejligt at løbe på vanlig vej og i kendte omgivelser.
På ferien havde jeg glemt mit løbeur (ikke fordi jeg bruger det hver gang jeg løber og heller ikke så meget for at se tiden.Jeg bruger det mest til lige at se hvorlangt jeg løber,hvis jeg løber lidt ekstra) Så hvor lange turene blev på ferien ved jeg ikke, men det vigtigste for mig var også at få løbet.
Turen i dag blev 3,1 km i ujævnt terræn(synes bakken var lang og hård😉) Der var ophold mellem bygerne,i hvert fald indtil 2 min efter start,men det var nu også ganske forfriskende med lidt sommerregn😊
                                                 God dag 😊

Torsdag d.20.07.17
Havde hørt i min øresnegl at det skulle regne fra morgenstunden.Jeg må have hørt forkert,solen strålede og varmede da jeg stod op.Så det var faktisk en ret varm løbetur i dag.
Nu må vi så se om regnen kommer lidt senere.
                                                                                    God dag😊
             
Tirsdag d.18.07.17
Løbeturen foregik i let regnvejr,men det var ikke koldt så det var en fin tur.
Jeg havde ikke mit løbeur på, så jeg ved ikke hvor lang turen blev. Men når jeg kan, løber jeg lige lidt længere end sidst for på den måde stille og roligt at øge distancen.😊
                                      God aften 😊

Lørdag d.15.07.17
En skøn løbetur fra morgenstunden med solskin og dis i luften.
Turen startede i selskab med ældste søn,men det følgeskab stoppede hurtigt da jeg blev "sat" efter kort tid.😉

                                                        (Disen kan vist godt  anes på billedet)
      
                                                           God aften  😊

Torsdag d.13.07.17
Dejligt solskinsvejr og lidt blæst til løbeturen i dag. En tur i skøn natur sammen med mindste datter.
Billedet blev lidt rystet😉

                     God aften 😊

Tirsdag d.11.07.17
Løbeturen blev på 2 km i dag.Det var igen vores lille løbebane jeg benyttede til at løbe på.
Jeg var heldig der kom kun ganske få regndråber  mens jeg løb.😊
I dag havde jeg ikke selskab af mand,børn eller kat,så det var bare en tur for mig selv.Det er også helt fint selv om lidt selskab nu er rigtig hyggeligt.
Jeg kan mærke at det går  fremad mht luften/lungerne ,selv om det er så kort tid jeg har løbet og det er jo rigtig positivt😉
                         
                                              God aften.😊

Lørdag d.08.07.17
En uge er gået hvor løb igen er blevet en del af min hverdag,det er virkelig skønt og det gør mig glad.

Jeg har været heldig at solen har skinnet og varmet så dejligt på de dage jeg har løbet i min første løbeuge:0)

I dag foregik løbeturen herhjemme. (Vi bor på et nedlagt landbrug og har jord til.)Derfor har vi lavet en bane hvor der både kan løbes og spilles bold på(oftest bliver der spillet fodbold)
Jeg synes det at løbe rundt på en bane bliver lidt trivielt, da det er den samme udsigt.På den anden side kan man også presse sig selv til lige at løbe en omgang mere...............
Jeg løb ca. 2 km i dag uden pause,havde selskab af manden samt mindste pigen og det var hyggeligt.Mindste pigen overhalede mig flere gange og løb en længere distance.
For mig handler det om at finde lige det tempo der passer til mig og bare løbe i det,så gør det ikke noget jeg bliver overhalet;0)
En anden deltager i løbeturen er vore udekat "Kitti",hun vil helst deltage i alt der forgår;0)

                                                  God aften:0)

Torsdag d. 06.07.17
Kom hjem fra arbejde og fandt ungerne i feriemood,hvilket betød at de ikke havde skænket oprydningen en tanke,i hvert fald ikke at de skulle tage del eller ansvar for den.
Dette var jeg så ikke helt enig i,tænker de som minimum må rydde op efter dem selv.
Så jeg var lettere irriteret da jeg fandt løbetøjet frem.MEN det skønne vejr fik mig hurtigt til at glemme jeg var sur(jeg havde også rigeligt at gøre med at styre min vejrtrækning,så der var ligesom heller ikke plads til en sur mine;0)

Hvis du går og overvejer at begynde at løbe,men ikke helt ved hvordan og hvad der er behov for inden start.Så (som skrevet tirsdag) findes der løbevejledninger på nettet.
Der kræves ikke specielt tøj,men løbesko,er næsten nødvendigt for ikke at få skader.
I de fleste sportsbutikker er der mulighed for at få vejledning inden man gør et køb.Som udgangspunkt tænker jeg ikke man behøver at investere i de aller dyreste,men det er vigtigt de passer til dig og giver støtte.
Mine løbesko købte jeg for flere år siden i Sverige.De er godt slidte nu og skal snart udskiftes,men vil lige vente til jeg er kommet godt i gang med mit løb.
Tøjet er ikke så vigtig for at starte(i min verden),en gammel T-shirt og træningsbukser kan sagtens bruges,så kan man altid anskaffe noget løbetøj efterhånden.
                                 Mine gamle og efterhånden godt slidte løbesko;0)
Løbebukser(men som før skrevet kan andet sagtens bruges)der udover bruger jeg en t-shirt af mandens som er dejlig stor;0)

                                            God aften😊


Tirsdag d. 04.07.17

Hvor heldig har man lige lov til at være.
Vejret i dag har været skønt(med lidt blæst;0) og perfekt vejr til at løbe i.
I går havde vi regn som i meget regn,så det var da så heldigt at det var i dag løbeturen skulle foregå;0)
Distancen er den samme som de andre dage og det bliver den ved med at være indtil jeg kan løbe hele turen uden ophold.Jeg er klar over det handler om at gå langsomt frem for at undgå skader.

Hvis der er andre der har lyst til at begynde på at løbe,tænker jeg det til dels afhænger om man er vant til motion hvor hurtigt man kommer i form.(der er selvfølgelig også andre faktorer der spiller ind)
Der findes mange steder på nettet hvor man kan finde løbeprogrammer til nybegynder og der findes også mange løbegrupper rundt omkring.

Jeg prøvede et løbeprogram en af gangene jeg startede på at løbe,der gik man x antal min og løb lidt for derefter langsomt at trappe løbet op.Det var udmærket, meeeen for en utålmodig sjæl som mig gik det lige langsomt nok.
Jeg har ikke prøvet løbegrupper,selv om det nok kunne være motiverende de gange man hænger i bremsen.Men da min arbejdsdag er meget svingende mht hvornår jeg har fri(har ind imellem lange dage pga møder) så har jeg det bedst med at løbe selv,så jeg kan passe det ind i hverdagen,når det kan lade sig gøre(eller med manden,hvis jeg kan lokke ham med)

Måske du også har fået mod på at begynde med at løbe eller en rask gå tur:0)


                                   God aften😊

Søndag d. 02.07.17
Dagen i dag startede med løb.Jeg løb samme distance som i går,havde en "jeg skal lige have luft"pause halvejs og løb tilbage.
I dag var vejret overskyet,blæsende og bestemt køligere end i går.Det gjorde nu ikke noget,selv om det var lidt hårdere i modvind,gevinsten kom hjemad med medvind;0)

Det er ikke min hensigt at løbe hver dag,for det kunne godt være med til at jeg ikke får det gjort.Samtidig med tror jeg også på at kroppen har godt af at restituere mellem løbene(ikke så nødvendigt når jeg kun løber 1,5 km,men når der først kommer flere km på;0)
Jeg har aftalt med mig selv at jeg vil løbe 3 gange om ugen i hvert fald til at begynde med.Det virker overskueligt for mig.
Dagene bliver tirsdag,torsdag og lørdag el. søndag alt efter hvad der passer.De andre dage er fyldt med børnenes sport,så det vil bedst kunne lade sig gøre sådan.

Mit overordnede MÅL: er at fastholde motivationen til at løbe,fordi jeg ved det er bedst for min krop at få motion og fordi det også bare gør noget godt for mig mentalt(meget kan ordnes/vendes og drejes og falde på plads i hovedet,hvis bare turen er lang nok)

Mit 1. delmål : er at løbe 5 km uden at lungerne hænger uden på og jeg ikke kan komme ud af sengen dagen efter.

Lige et billede fra den udsigt jeg er omgivet af på min lille tur.den skønneste natur,så man skulle jo nærmest være et skarn,hvis man ikke benytter sig af det enten bare i form af en gå eller løbetur:0)
                          God aften😊


Lørdag d.01.07.17

Bloggen er ikke lavet om til en løbeblog,bare rolig;0)Men på denne side(Mit Løb)vil jeg forsøge at skrive lidt om mine helt og aldeles uprofessionelle,men egne oplevelser/erfaringer om/med løb.

Jeg har flere gange i løbet af mit liv(som voksen-med alt hvad det indebærer)begyndt på at løbe(her tænker jeg ikke på de gange hvor jeg skulle løbe for at nå noget) men helt og holden løbe for min egen skyld og bare fordi jeg har haft lyst som motion.Men lige så mange gange jeg er begyndt, er jeg stoppet igen.

Så det der med at begynde har jeg været rigtig god til;0)men fastholdelsen har det knebet gevaldig med.
Jeg kan godt afsløre at det der med undskyldninger over for mig selv,har jeg været rigtig god til finde på, hvis jeg har været træt eller bare ikke haft lyst, så har jeg skubbet det til dagen efter. Problemet har så bare været at der dagen efter også liiiiiiiige kom undskyldninger for ikke at komme afsted.

Hvorfor bliver det så anderledes denne gang............
Hmmmm,det er der jo så heller ikke garanti for at det gør,men jeg er fast besluttet på at gøre et forsøg og have et positivt fokus:0)

Der er rigtig mange positive gevinster ved at løbe(ja, alt motion er jo sådan set godt) kan faktisk kun komme en negativ ting og det er at det er smadder hårdt indimellem og at det føles det som om lungerne ikke er store nok.Det bliver selvfølgelig bedre/lettere,jo bedre form man er i;0)

Jeg har tænkt det her som en lille løbedagbog og ja, det er mest for mig selv og forsøge den vej at bevare motivationen.Men bliver andre motiveret er det fint:0)

I dag blev starten på Mit Løb. Havde lokket manden med(fint med selskab,specielt når vi formmæssigt er næsten lige gode/dårlige(jeg er vist i lidt dårligere form,følte i hvert fald at lungerne var ved at falde ud på et tidspunkt;0)
Vi startede ud med at gå lidt(for at få benene i gang) og ellers stod den på let lunten/løb 800 meter. Da  lungerne var normale igen løb jeg hele vejen hjem igen.
Ca.1,6 km ialt blev dagens tur.
Noget af det der er vigtig for mig er at starte langsomt op for ikke at få skader eller alt for ondt alle mulige steder.
Det var en skøn tur.Solen strålede og det var en anelse varmt,men så dejligt at komme i gang igen.

Mine børn er heldigvis i meget bedre form end mig,da de spiller meget fodbold. Så de valgte at løbe en Coopertest på løbebane.
Mindstemanden blev vist inspireret af alt den snak om løb at han, da han byggede lego lavede han en løbebane;0)


                                     (De to kunne vist ikke klare mosten😉)

Hvis løb ikke har den store interesse springer I bare let og elefant over indlægget.Men hvis nu der sidder en og har erfaringer at dele ud af, vil det da være skønt med en kommentar(det er alle selvfølgelig velkomne til, for det er altid dejligt med en kommentar:0)

                           God aften😊


I

19 kommentarer:

 1. Super spændende tiltag! Jeg er desværre virkelig elendig til at løbe, så jeg har ingen erfaringer at dele ud af. Men jeg glæder mig til at følge dine fremskridt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak,dejligt du vil følge med😊
   Jeg tror nu heller ikke jeg er specielt god til at løbe. Der hvor jeg løber kommer der som udgangspunkt ikke så mange mennesker,så jeg kan "øve"alt det jeg vil.Jeg har nu også besluttet,at andre kan tænke hvad de vil,jeg løbet alligevel 😊


   Slet
  2. Ups,taste fejl-"løber"alligevel😉

   Slet
 2. Præcis :) Men jeg kan godt sætte mig ind i det, når man kommer prustende som et damplokomotiv! Kan være lidt pinligt :)
  Hvor er det et skønt område du bor og løber i, det ser super smukt ud og indbyder da til gå- eller løbeture. Må være dejligt med naturen lige udenfor døren :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja,det er super skønt og en skam ikke at benytte sig af:0)

   Slet
 3. Sejt, at du holder ved! Det må også være virkelig rart med egen løbebane til en hurtig tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak😊
   Jeps,det er det også nemt og praktisk😉

   Slet
 4. Smukt, smukt billede med disen! :) Godt gået, at du holder ved med at løbe. Kan du mærke at formen bliver bedre?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan mærke jeg kan løbe lidt længere uden at lungerne er ved at hoppe ud af kroppen.Så ja,det går stille og roligt fremad😊

   Slet
 5. Hvor er det godt, thumbs up! Det er altid så dejligt, når man kan mærke formen bliver bedre - og det ikke er så anstrengende længere at motionere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have.
   Altid dejligt med en opmuntrende kommentar😊

   Slet
 6. Synes altså du er sej! :)
  Håber I har haft en god ferie :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:0)
   Vi havde en dejlig tur:0)

   Slet
 7. Næh en nydelig grøftekantsbuket :) Er forsat fuld af beundring over din vedholdenhed ifht dit løb!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dine opmuntrende kommentar på siden:0)

   Slet
 8. Hvor det lyder som en rigtig hyggelig familie aktivitet I efterhånden har udviklet løbet til :) Det må øge motivationen, at du ikke altid skal afsted selv? Og dejligt hyben billede forøvrigt :)

  SvarSlet
 9. Ja,farven på hybene er så flot.
  Jeg synes også det er dejligt med selskab på turen.😊

  SvarSlet
 10. Super du er klar igen :D Har kigget et par gange, om der skulle være nyt om løbeturene, men tænkte nok det var forkølelsen der drillede :) Sejt du holder ved!

  SvarSlet
  Svar
  1. Har også tænkt et par gange om jeg skulle forsøge med en løbetur,men hosten har drillet og energien har været lav.
   Skønt at komme afsted igen 😊

   Slet

Tak fordi du læser med her på bloggen.Skriv gerne en kommentar -det er så hyggeligt 🌷

Genbrugs projekt.🩷

 Vi har længe haft en slagbænk, som jeg engang  har fået af en kær veninde.🩷 Selve slagbænken er præget af patina og det kan jeg godt lide....