MIT LØB

Søndag d.23.07.17
Efter at have løbet i fremmed terræn den sidste tid (mens vi har været på ferie) var det helt dejligt at løbe på vanlig vej og i kendte omgivelser.
På ferien havde jeg glemt mit løbeur (ikke fordi jeg bruger det hver gang jeg løber og heller ikke så meget for at se tiden.Jeg bruger det mest til lige at se hvorlangt jeg løber,hvis jeg løber lidt ekstra) Så hvor lange turene blev på ferien ved jeg ikke, men det vigtigste for mig var også at få løbet.
Turen i dag blev 3,1 km i ujævnt terræn(synes bakken var lang og hård😉) Der var ophold mellem bygerne,i hvert fald indtil 2 min efter start,men det var nu også ganske forfriskende med lidt sommerregn😊
                                                 God dag 😊

Torsdag d.20.07.17
Havde hørt i min øresnegl at det skulle regne fra morgenstunden.Jeg må have hørt forkert,solen strålede og varmede da jeg stod op.Så det var faktisk en ret varm løbetur i dag.
Nu må vi så se om regnen kommer lidt senere.
                                                                                    God dag😊
             
Tirsdag d.18.07.17
Løbeturen foregik i let regnvejr,men det var ikke koldt så det var en fin tur.
Jeg havde ikke mit løbeur på, så jeg ved ikke hvor lang turen blev. Men når jeg kan, løber jeg lige lidt længere end sidst for på den måde stille og roligt at øge distancen.😊
                                      God aften 😊

Lørdag d.15.07.17
En skøn løbetur fra morgenstunden med solskin og dis i luften.
Turen startede i selskab med ældste søn,men det følgeskab stoppede hurtigt da jeg blev "sat" efter kort tid.😉

                                                        (Disen kan vist godt  anes på billedet)
      
                                                           God aften  😊

Torsdag d.13.07.17
Dejligt solskinsvejr og lidt blæst til løbeturen i dag. En tur i skøn natur sammen med mindste datter.
Billedet blev lidt rystet😉

                     God aften 😊

Tirsdag d.11.07.17
Løbeturen blev på 2 km i dag.Det var igen vores lille løbebane jeg benyttede til at løbe på.
Jeg var heldig der kom kun ganske få regndråber  mens jeg løb.😊
I dag havde jeg ikke selskab af mand,børn eller kat,så det var bare en tur for mig selv.Det er også helt fint selv om lidt selskab nu er rigtig hyggeligt.
Jeg kan mærke at det går  fremad mht luften/lungerne ,selv om det er så kort tid jeg har løbet og det er jo rigtig positivt😉
                         
                                              God aften.😊

Lørdag d.08.07.17
En uge er gået hvor løb igen er blevet en del af min hverdag,det er virkelig skønt og det gør mig glad.

Jeg har været heldig at solen har skinnet og varmet så dejligt på de dage jeg har løbet i min første løbeuge:0)

I dag foregik løbeturen herhjemme. (Vi bor på et nedlagt landbrug og har jord til.)Derfor har vi lavet en bane hvor der både kan løbes og spilles bold på(oftest bliver der spillet fodbold)
Jeg synes det at løbe rundt på en bane bliver lidt trivielt, da det er den samme udsigt.På den anden side kan man også presse sig selv til lige at løbe en omgang mere...............
Jeg løb ca. 2 km i dag uden pause,havde selskab af manden samt mindste pigen og det var hyggeligt.Mindste pigen overhalede mig flere gange og løb en længere distance.
For mig handler det om at finde lige det tempo der passer til mig og bare løbe i det,så gør det ikke noget jeg bliver overhalet;0)
En anden deltager i løbeturen er vore udekat "Kitti",hun vil helst deltage i alt der forgår;0)

                                                  God aften:0)

Torsdag d. 06.07.17
Kom hjem fra arbejde og fandt ungerne i feriemood,hvilket betød at de ikke havde skænket oprydningen en tanke,i hvert fald ikke at de skulle tage del eller ansvar for den.
Dette var jeg så ikke helt enig i,tænker de som minimum må rydde op efter dem selv.
Så jeg var lettere irriteret da jeg fandt løbetøjet frem.MEN det skønne vejr fik mig hurtigt til at glemme jeg var sur(jeg havde også rigeligt at gøre med at styre min vejrtrækning,så der var ligesom heller ikke plads til en sur mine;0)

Hvis du går og overvejer at begynde at løbe,men ikke helt ved hvordan og hvad der er behov for inden start.Så (som skrevet tirsdag) findes der løbevejledninger på nettet.
Der kræves ikke specielt tøj,men løbesko,er næsten nødvendigt for ikke at få skader.
I de fleste sportsbutikker er der mulighed for at få vejledning inden man gør et køb.Som udgangspunkt tænker jeg ikke man behøver at investere i de aller dyreste,men det er vigtigt de passer til dig og giver støtte.
Mine løbesko købte jeg for flere år siden i Sverige.De er godt slidte nu og skal snart udskiftes,men vil lige vente til jeg er kommet godt i gang med mit løb.
Tøjet er ikke så vigtig for at starte(i min verden),en gammel T-shirt og træningsbukser kan sagtens bruges,så kan man altid anskaffe noget løbetøj efterhånden.
                                 Mine gamle og efterhånden godt slidte løbesko;0)
Løbebukser(men som før skrevet kan andet sagtens bruges)der udover bruger jeg en t-shirt af mandens som er dejlig stor;0)

                                            God aften😊


Tirsdag d. 04.07.17

Hvor heldig har man lige lov til at være.
Vejret i dag har været skønt(med lidt blæst;0) og perfekt vejr til at løbe i.
I går havde vi regn som i meget regn,så det var da så heldigt at det var i dag løbeturen skulle foregå;0)
Distancen er den samme som de andre dage og det bliver den ved med at være indtil jeg kan løbe hele turen uden ophold.Jeg er klar over det handler om at gå langsomt frem for at undgå skader.

Hvis der er andre der har lyst til at begynde på at løbe,tænker jeg det til dels afhænger om man er vant til motion hvor hurtigt man kommer i form.(der er selvfølgelig også andre faktorer der spiller ind)
Der findes mange steder på nettet hvor man kan finde løbeprogrammer til nybegynder og der findes også mange løbegrupper rundt omkring.

Jeg prøvede et løbeprogram en af gangene jeg startede på at løbe,der gik man x antal min og løb lidt for derefter langsomt at trappe løbet op.Det var udmærket, meeeen for en utålmodig sjæl som mig gik det lige langsomt nok.
Jeg har ikke prøvet løbegrupper,selv om det nok kunne være motiverende de gange man hænger i bremsen.Men da min arbejdsdag er meget svingende mht hvornår jeg har fri(har ind imellem lange dage pga møder) så har jeg det bedst med at løbe selv,så jeg kan passe det ind i hverdagen,når det kan lade sig gøre(eller med manden,hvis jeg kan lokke ham med)

Måske du også har fået mod på at begynde med at løbe eller en rask gå tur:0)


                                   God aften😊

Søndag d. 02.07.17
Dagen i dag startede med løb.Jeg løb samme distance som i går,havde en "jeg skal lige have luft"pause halvejs og løb tilbage.
I dag var vejret overskyet,blæsende og bestemt køligere end i går.Det gjorde nu ikke noget,selv om det var lidt hårdere i modvind,gevinsten kom hjemad med medvind;0)

Det er ikke min hensigt at løbe hver dag,for det kunne godt være med til at jeg ikke får det gjort.Samtidig med tror jeg også på at kroppen har godt af at restituere mellem løbene(ikke så nødvendigt når jeg kun løber 1,5 km,men når der først kommer flere km på;0)
Jeg har aftalt med mig selv at jeg vil løbe 3 gange om ugen i hvert fald til at begynde med.Det virker overskueligt for mig.
Dagene bliver tirsdag,torsdag og lørdag el. søndag alt efter hvad der passer.De andre dage er fyldt med børnenes sport,så det vil bedst kunne lade sig gøre sådan.

Mit overordnede MÅL: er at fastholde motivationen til at løbe,fordi jeg ved det er bedst for min krop at få motion og fordi det også bare gør noget godt for mig mentalt(meget kan ordnes/vendes og drejes og falde på plads i hovedet,hvis bare turen er lang nok)

Mit 1. delmål : er at løbe 5 km uden at lungerne hænger uden på og jeg ikke kan komme ud af sengen dagen efter.

Lige et billede fra den udsigt jeg er omgivet af på min lille tur.den skønneste natur,så man skulle jo nærmest være et skarn,hvis man ikke benytter sig af det enten bare i form af en gå eller løbetur:0)
                          God aften😊


Lørdag d.01.07.17

Bloggen er ikke lavet om til en løbeblog,bare rolig;0)Men på denne side(Mit Løb)vil jeg forsøge at skrive lidt om mine helt og aldeles uprofessionelle,men egne oplevelser/erfaringer om/med løb.

Jeg har flere gange i løbet af mit liv(som voksen-med alt hvad det indebærer)begyndt på at løbe(her tænker jeg ikke på de gange hvor jeg skulle løbe for at nå noget) men helt og holden løbe for min egen skyld og bare fordi jeg har haft lyst som motion.Men lige så mange gange jeg er begyndt, er jeg stoppet igen.

Så det der med at begynde har jeg været rigtig god til;0)men fastholdelsen har det knebet gevaldig med.
Jeg kan godt afsløre at det der med undskyldninger over for mig selv,har jeg været rigtig god til finde på, hvis jeg har været træt eller bare ikke haft lyst, så har jeg skubbet det til dagen efter. Problemet har så bare været at der dagen efter også liiiiiiiige kom undskyldninger for ikke at komme afsted.

Hvorfor bliver det så anderledes denne gang............
Hmmmm,det er der jo så heller ikke garanti for at det gør,men jeg er fast besluttet på at gøre et forsøg og have et positivt fokus:0)

Der er rigtig mange positive gevinster ved at løbe(ja, alt motion er jo sådan set godt) kan faktisk kun komme en negativ ting og det er at det er smadder hårdt indimellem og at det føles det som om lungerne ikke er store nok.Det bliver selvfølgelig bedre/lettere,jo bedre form man er i;0)

Jeg har tænkt det her som en lille løbedagbog og ja, det er mest for mig selv og forsøge den vej at bevare motivationen.Men bliver andre motiveret er det fint:0)

I dag blev starten på Mit Løb. Havde lokket manden med(fint med selskab,specielt når vi formmæssigt er næsten lige gode/dårlige(jeg er vist i lidt dårligere form,følte i hvert fald at lungerne var ved at falde ud på et tidspunkt;0)
Vi startede ud med at gå lidt(for at få benene i gang) og ellers stod den på let lunten/løb 800 meter. Da  lungerne var normale igen løb jeg hele vejen hjem igen.
Ca.1,6 km ialt blev dagens tur.
Noget af det der er vigtig for mig er at starte langsomt op for ikke at få skader eller alt for ondt alle mulige steder.
Det var en skøn tur.Solen strålede og det var en anelse varmt,men så dejligt at komme i gang igen.

Mine børn er heldigvis i meget bedre form end mig,da de spiller meget fodbold. Så de valgte at løbe en Coopertest på løbebane.
Mindstemanden blev vist inspireret af alt den snak om løb at han, da han byggede lego lavede han en løbebane;0)


                                     (De to kunne vist ikke klare mosten😉)

Hvis løb ikke har den store interesse springer I bare let og elefant over indlægget.Men hvis nu der sidder en og har erfaringer at dele ud af, vil det da være skønt med en kommentar(det er alle selvfølgelig velkomne til, for det er altid dejligt med en kommentar:0)

                                                  God aften😊13 kommentarer:

 1. Super spændende tiltag! Jeg er desværre virkelig elendig til at løbe, så jeg har ingen erfaringer at dele ud af. Men jeg glæder mig til at følge dine fremskridt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak,dejligt du vil følge med😊
   Jeg tror nu heller ikke jeg er specielt god til at løbe. Der hvor jeg løber kommer der som udgangspunkt ikke så mange mennesker,så jeg kan "øve"alt det jeg vil.Jeg har nu også besluttet,at andre kan tænke hvad de vil,jeg løbet alligevel 😊


   Slet
  2. Ups,taste fejl-"løber"alligevel😉

   Slet
 2. Præcis :) Men jeg kan godt sætte mig ind i det, når man kommer prustende som et damplokomotiv! Kan være lidt pinligt :)
  Hvor er det et skønt område du bor og løber i, det ser super smukt ud og indbyder da til gå- eller løbeture. Må være dejligt med naturen lige udenfor døren :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja,det er super skønt og en skam ikke at benytte sig af:0)

   Slet
 3. Sejt, at du holder ved! Det må også være virkelig rart med egen løbebane til en hurtig tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak😊
   Jeps,det er det også nemt og praktisk😉

   Slet
 4. Smukt, smukt billede med disen! :) Godt gået, at du holder ved med at løbe. Kan du mærke at formen bliver bedre?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan mærke jeg kan løbe lidt længere uden at lungerne er ved at hoppe ud af kroppen.Så ja,det går stille og roligt fremad😊

   Slet
 5. Hvor er det godt, thumbs up! Det er altid så dejligt, når man kan mærke formen bliver bedre - og det ikke er så anstrengende længere at motionere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have.
   Altid dejligt med en opmuntrende kommentar😊

   Slet
 6. Synes altså du er sej! :)
  Håber I har haft en god ferie :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:0)
   Vi havde en dejlig tur:0)

   Slet

Jeg bliver meget glad,hvis du vil skrive en kommentar:0)