søndag den 4. december 2016

4.december ♡

Mellemste datter har nu nået den alder, hvor hun selv tror hun har ret i al ting, selv skal bestemme alt, er omgivet af håbløse forældre og konfirmeres til foråret. Altså sagt med andre ord teenager med stort T.
-Derfor(altså ikke det med de håbløse forældre) kan man også se mor her samt datter valfarte rundt i herredet i futkassen, for at opnå de 10 gange gudstjenester,som der kræves for at blive konfirmeret.
Nu bor vi på landet, så det skifter fra søndag til søndag hvilken en  af landsbykirkerne gudstjensten finder sted i (heldigvis har vi kirkebladet til at guide os)
Når vi så sidder der blandt de tre andre(det var der da manden og datter sidst var afsted, i dag var vi 21 i alt. Tænker det hjælper lidt det er advent) som tilhører ældre del af befolkningen (jeg håber ikke jeg generer nogen😉) så er det jeg tænker det er da imponerende, hvad vi får for vores kirkeskat.
Hele fire personer (præsten, graveren, organisten og kirkesangeren) er på arbejde, kirken er fint pyntet (i hvert fald ophængt et stk. adventskrans af de store) samt lys og godt opvarmet.
Jeg synes selve tiden i kirken er ok, når at tænke mange tanker og roen sænker sig i kroppen. Indtil vi så skal til alters for at få knap så velsmagende brød og vin.(ja tænk, det får man også med for samme pris)
Jeg tænker det er fint med kirker, mange kirker i landet har mange år på bagen og er meget flotte. Jeg vil også gerne slå fast, for mig må man tro på hvad man vil og hvordan man gør det er en privat sag.Tænker bare det måske var mere rentabelt, hvis der blev tænkt nogen nye tanker mht afholdelse af gudstjenester ect.(ja bare en tanke, men hvad ved jeg!!!!)
Da vi kom hjem var det kreative indslag (inspireret af formiddagens beskæftigelse) at lave engle.
Englene blev tegnet og pyntet med genbrugs slik papir (fra fredagens guf)(En engel med hugtænder???? hm, hvorfor ikke......tænker de må være lige så forskellige som alle os andre😉♡)

                                          Rigtig god 2.søndag i advent. ♡6 kommentarer:

 1. Sjovt nok syntes jeg faktisk også det var hyggeligt med de tvungne gudstjenester, da teenageren havde tjansen sidste år-:)
  Også selv om vi ikke kæmpede om pladserne på rækkerne-:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, fordelen er selvfølgelig at man ikke er afhængig af reservationer eller forudbestilling af pladser😉

   Slet
 2. Jeg er for såvidt enig med dig i, at der godt kunne trænge til lidt nytænkning i den danske folkekirke. På den anden side, så oplever jeg også, at flere og flere kirker gør en ret stor indsats for at gøre dig interessante for yngre målgrupper. Min søster er formand for menighedsrådet på Trøjborg i Århus og de laver simpelthen så mange aktiviteter året rundt. Har faktisk overvejet et interview med hende herom på min blog. Lyder som en hyggelig søndag. Kram D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg havde vist glemt at tage mine landbo briller af😉 Ved godt man mange steder i de lidt større byer har mange tilbud også til de unge.
   Var her fornyelig i kirke netop i en stor by.Der var der dialog prædiken over
   Justin Bieber og Mø's "cold water" Det havde jeg aldrig prøvet før og det fangede de unge😊

   Slet
 3. Sikke nogle fine kreationer!
  Åhh, jeg får helt lyst til en tur i kirke, det er så meditativt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, kreative syslerier i børnehøjde det passer lige til os/mig😉
   Ja,altid godt med ro og tid til refleksion😊

   Slet

Jeg bliver meget glad,hvis du vil skrive en kommentar:0)